DIY

Je eigen (bio)logische huidverzorgingsproducten van kruidenpreparaten maken. Na ± 2,5 uur privéles (hier in de salon of via Skype) kan jij je eigen producten maken en gelijk gebruiken! Want je krijgt er een pakket bij met alle benodigdheden, helemaal op maat gemaakt voor jouw huid en wensen! Hoe leuk is dat! Niet maandenlang zelf alles onderzoeken, uitzoeken of onnodige kosten maken. Ook leer je je huid te “lezen”. Waarom “zit dat plekje” op die plek? Leer wat dat over jou zegt en hoe je je huidverzorging daar weer op kan afstemmen. Zo kan je zowel de fysieke als de energetische werking van de kruiden gebruiken.
Zelfvoorzienend:
Hierbij kan je denken aan een basiscrème op maat mengen en balsem maken voor je gezicht, maar bijvoorbeeld ook een handenbalsem, voetenbalsem, klovenbalsem, lippenbalsem, huidolie, maar ook het maken van een oliereiniging voor je gezicht en een tinctuur.
Als basis gebruiken we kruiden die je zelf in de natuur kan vinden en in het voorjaar, zomer en najaar zelf kan plukken en drogen. In het pakket zitten gedroogde kruiden. Lijkt je dat niks zelf alles plukken, dan kan je natuurlijk ook alles bestellen.
Privéles via Skype of bij mij in de praktijk:
Van te voren hebben we contact via Skype om te kijken wat voor kruiden het beste bij jouw huid en wensen passen.
Ik ga jouw pakket samenstellen en we maken een afspraak voor de les. Samen ga we aan de slag via Skype zodat je alles stapsgewijs leert, ziet, zelf meedoet en vragen kan stellen. Je kan alles meeschrijven in het meegeleverde schriftje en na deze korte cursus kan jij alles maken en weet hoef je je alleen nog maar te verdiepen in andere kruiden om alles zo weer te kunnen maken. Kom je hier in de salon dan kijken we hier ter plekke wat je nodig hebt.

Ontstressen:
Naast het feit dat natuurlijke huidverzorging geen stress geeft voor je huid, werkt het maken, het verzamelen en ermee werken ook heel ontspannend en rustgeven, bijna meditatief. De geuren, het opnieuw en het anders gaan zien van de natuur. Het hebben van de kik als je mooie producten hebt verzameld en verwerkt tot een prachtig product werkt ook nog eens aan je zelfvertrouwen. 
Wat leer je allemaal?
– maceraat (kruiden getrokken op olie) maken op koude en warme manier
– verse kruiden verwerken
– tinctuur maken
– verschillende soorten balsems maken
– crème op maat mengen
– oliereiniging maken
Wat zit er in het startpakket?
– 2 soorten biologische basisolie à 150ml (we overleggen van te voren welk 2 oliën voor jou geschikt zijn)
– 5 soorten (gedroogde) kruiden in glazen potjes van 210ml (we overleggen van te voren welke kruiden bij jou passen)
– 150ml wodka voor het maken van de tinctuur
– 30ml biologische castorolie
– 50ml biologische olie om gelijk aan de slag te gaan
– 50 gram biologische bijenwaskrullen
– 30ml Provida Neutral biologische gezichtscrème om zelf verder op maat te mengen
– 10ml squalaan, 100% plantaardig
– 7ml biologische, koudgeslingerde honing rechtstreeks van de imker
– 30ml biologische sheabutter
– 10ml desinfectans voor de materialen
– 2 lege potjes met deksel van 370ml 
– 2 lege potjes met deksel van 240ml 
– 1 rollers van 10ml
– 1 rollers van 30ml
– 2 potjes van 30ml
– 3 flesjes van 30ml 
– roerstaafje
– 20 kaartjes en biologische wollintjes
– biologisch katoenen theezakje voor het zeven van verse kruidenolie
– theerietje (want een aantal kruiden kan je ook als thee drinken en zo werk je ook aan een mooie huid van binnenuit)
– uitleg van jouw kruiden die je krijgt in een schriftje waar je ook je eigen recepten in kan schrijven
Waar moet je zelf voor zorgen?
Het enige wat nog handig is om aan te hebben is een nauwkeurig weegschaaltje, een theezeefje, een kloppertje en maatschepjes.
Ik werk zelf met een gietijzeren pannetje en au bain marie setje van Boska, deze worden verwarmd met waxinelichtjes die 6 uur branden (deze zijn hoger en verwarmen sneller).
https://nl.boska.com/collections/kaasfonduesets/products/fondueset-pro-s
https://nl.boska.com/collections/chocoladefonduesets/products/choco-fondue-petit-marie
Je kan natuurlijk ook au bain marie op de kookplaat in je keuken alles bereiden. 
Pure en aardse geuren:
Er zit geen etherische olie bij of in. Dit omdat dit niet geheel zonder risico is en heel persoonlijk en de huid daar toch vaak op reageert. Gewoon genieten van pure, natuurlijke en aardse geuren. 
Jouw investering:
Deze op maat cursus met persoonlijke begeleiding en alle bovengenoemde producten (inclusief verzendkosten binnen Nederland) vraagt een investering van creativiteit, geduld, nieuwsgierigheid (ook om zelf op onderzoek uit te gaan) en 199 euro. Het enige wat belangrijk is als je dit wilt gaan doen is dat je liefde voor de natuur hebt en de wens jezelf 100% natuurlijke en biologische huidverzorging te gunnen. 
Disclaimer:
Ondanks alle zorgvuldigheid waarmee dit concept tot stand is gekomen blijf je zelf verantwoordelijk voor hoe jij dit toepast. Niet alle kruiden kunnen veilig worden ingezet, houd hier rekening mee en zoek alles goed uit. Tjeenkies is op geen enkele manier verantwoordelijk of aansprakelijk te stellen.
Scroll naar top