Even voorstellen

In juli 2010 liep ik trots met mijn net behaalde diploma Schoonheidsspecialiste de Kamer van Koophandel binnen en….mijn eigen “praktijk voor uiterlijke verzorging” was een feit. Dan begint het zoeken naar je eigen identiteit als schoonheidsspecialiste.
En nu? De “kunstjes“ van het vak ken ik nu, maar hoe nu verder? Ik miste de verdieping. Ik was al 20 jaar werkzaam in het ziekenhuis en wist eigenlijk precies wat ik wilde toen ik de opleiding voor schoonheidsspecialiste startte. Maar helaas was alles wat ik in de opleiding had geleerd wel erg oppervlakkig. Gelukkig kon ik al tijdens mijn opleiding als schoonheidsspecialiste op de dialyse afdeling van het ziekenhuis aan de slag en was ik veel bezig met huidverzorging bij mensen met kanker. Ook mensen die langdurig opgenomen waren kregen de mogelijkheid een massage of gezichtsbehandeling te ondergaan. Ik leerde daar de effecten van de massages, hoe belangrijk het was om met natuurlijke producten te werken maar ook om je behandeling aan te passen aan degene die je behandelt voor het meest optimale resultaat. Na mijn opleiding heb ik fantastische natuurlijke huidverzorgingsproducten leren kennen en ben ik mij meer gaan verdiepen in de holistische inslag (de mens als geheel zien en niet alleen als huid) en de balans tussen voeding, gezondheid , stress en huidproblemen.
Sindsdien heb ik de naam van mijn praktijk veranderd in alleen Tjeenkies.
Nu, 10 jaar na het starten van de opleiding heb ik mijn weg gevonden. Deze weg was niet altijd makkelijk. Ik ben mij via de Bashya-Therapy gaan verdiepen in onder andere de kruidenleer, energetische oliën en de Chinese elementen. Ik heb een antroposofische wolwikkelcursus gevolgd en heb mij verdiept in natuurlijke voeding. Deze ondersteunende, aanvullende zorg op deze manier is nieuw en vanuit een nieuwe invalshoek: De complementair schoonheidsspecialiste. Dit is waarom ik 10 jaar geleden begonnen ben met de opleiding. Dit is mijn pad en ik ben er trots op wat ik nu al bereikt heb!  Behandelingen die dieper gaan dan de buitenkant en verder gaan dan de binnenkant. Beleef het zelf! Graag help ik jou om ook om de balans te vinden! 
Scroll naar top