Therapeutische wikkels

De therapeutische wikkel, de Ghara, is een een wikkel gemaakt van biologische katoenen lappen welke samen met prachtige energetische oliën, biologische kruiden en pure schapenwolletjes om het te behandelen lichaamsdeel wordt gewikkeld waarna je gaat rusten. Een wikkel geeft het cocongevoel en brengt de focus aan daar waar het nodig is. Ze omhult je met liefde, warmte, geborgenheid en rust zodat je je weer fijn voelt in je eigen lichaam. Jouw lichaam, waarin je je kan terugtrekken en in kan schuilen als dat nodig is. Het werkt regulerend op alle facetten van het mens-zijn en heeft als doel het verzachten of verlichten van lichamelijke en emotionele ongemakken en pijnklachten. Ook geschikt ter ondersteuning bij medische zorg en voor thuisgebruik. De wikkels zijn ontworpen en gemaakt door Anne Tjeenk Willink. Alle materialen die gebruikt worden zijn met zorg gekozen en uitgetest. Bij zorgvuldig en juist gebruik kan de wikkel heel lang mee gaan. Bijgevoegd in elke wikkel zit een wasinstructie. De wol of wolmat kan los bijbesteld worden.
Bij de behandelingen in de salon kan de wikkel worden ingezet worden tijdens gezichtsbehandelingen voor de buik, rug, handen of voeten maar ook als losstaande behandeling (60 min) gegeven worden. Na het aanbrengen van de wikkel wordt je in een flanellen laken en wollen deken gewikkeld om zo je lichaam te begrenzen en te omarmen. Na de inwikkeling wordt er kort een massage gedaan van het hoofd (of een korte gezichtsbehandeling) om volledig te ontspannen waarna je ongeveer 30-40 minuten blijft liggen om je lichaam volledig tot rust te laten komen. 
De wikkels S en M  kunnen thuis gebruikt worden voor de handen of voeten, bij kloven met extra klovenzalf op de hak, hielspoor,  tennisarm, golfarm, rsi, frozen shoulder of andere schouderklachten , pijn in de heupen, reumagerelateerde klachten, menstruatiepijn, onrustige darmen, lage rugklachten, burn-out en zelfs bij buikkrampjes bij baby’s. Dit kan allemaal gecombineerd worden met de prachtige eco-bio producten van Bashya die deze klachten kunnen ondersteunen. Er zullen instructiefilmpjes  komen en er worden bij voldoende vraag cursussen gegeven. Wil je graag weten welke wikkel je thuis kan gebruiken? Na het stukje over wolvet vind je de verschillende soorten wikkels. Uiteraard kan je ook mailen om te vragen welke wikkel, kruiden, of andere producten het beste aansluiten op jouw klacht. 
Allergie voor wolvet?
Wolvet is een natuurlijk vet dat geproduceerd wordt door het schaap. Bij Bashya Complementair en Palliatief en bij de wikkels wordt dit gebruikt in zijn puurste vorm, namelijk rechtstreeks van het schaap.
Pure wolvet rechtstreeks van het schaap lijkt in samenstelling  sterk op ons eigen huidvet.  Wolvet trekt goed in de huid, heeft een helende, antibacteriële en verzachtende werking op de huid. Het houdt de warmte heel goed vast. De ongewassen schapenwol wordt rechtstreeks op de kruidendoek, oliecompres of huid geplaatst.
Het wolvet / lanoline die je in de winkel koopt is vermengd met water en middels een chemisch proces aan de wol onttrokken, gereinigd, geraffineerd en verwerkt tot crème wat vaak een allergische reactie veroorzaakt. De wol die wij gebruiken komen van schapen die met hart en ziel worden verzorgt, is onbespoten, verfvrij en zo van het schaap. Puurder dan dit is er niet! De wolmatten die gebruikt worden zijn 1x gewassen met wasnoten en verwerkt tot wolmat, daar is de meeste wolvet uit. Bij twijfel even een plukje wol uitproberen rechtstreeks op de huid.  
Wikkel maat S (bruine label) inclusief wol en tincturendoekje.
Prachtig in te zetten met o.a. de Suk-ja gewrichts- en spiertinctuur van Bashya bij  hand- en polsgerealteerde aandoeningen zoals reuma, RSI, maar ook bij  shouderklachten, elleboogklachten zoals tennis- of golfarm. Gecombineerd met klovenzalf bij kloven aan de hak ideaal als klovenbehandeling. Deze maat is geschikt voor buikkrampjes bij baby’s gecombineerd met kamille .
Lengte ± 1 meter, breedte ± 13 cm.  
29,95
Wikkel maat M (zwarte label) inclusief wol en tincturendoekje.
Prachtig in te zetten met o.a. de Suk-ja gewrichts- en spiertinctuur van Bashya bij  bij reumagerelateerde aandoeningen aan de voeten,  knieën, heupen, onderrug, maar ook fijn voor de onderbuik bij bijvoorbeeld stress of menstruatieklachten. Ook fijn bij kleine kinderen bij elk soort buikpijn gecombineerd met kamille.
Lengte ± 2.25 meter, breedte ± 20 cm.
44,95
Beide wikkels zijn ontwikkeld voor gebruik thuis maar zijn ook professioneel prachtig inzetbaar. 
 
Professionele buik- en rugwikkel voor gebruik in de salon, inclusief wolmat, kruidendoek en oliedoekje.
 Bent u proffesional en wilt u graag met de wikkels gaan werken? Stuur dan een mail naar info@tjeenkies.nl 
Handschoen speciaal ontwikkeld voor mensen met de ziekte van Raynaud. De handschoen is gemaakt van biologische pluche stof en volledig bekleed met wol aan de binnenkant. Voor extra warmte kunt u nog de ongewassen wol toevoegen. Ook geschikt voor mensen met reumahanden om de gewrichten wat soepeler te houden. Voor zowel de linker als de rechter hand geschikt. 
29,95

Ongewassen, onbespoten en verfvrije wol, zo van het schaap voor de wikkels maat S, M en als extra vulling voor de handschoen.

100 gram 12,95
50 gram 7,95
Wil je ook een prachtige, zachte en zijdezachte huid? Gebruik dan de wolpeeling. de mooiste en vetste wol zo van het schaap. Onbespoten, ongewassen en verfvrij. Puurder dan dit is er niet. Hoe gebruik je de wolpeeling? Breng wat reiningsmilk met 4-5 druppeltjes olie (bv aloë vera olie) aan op je gezicht, hals en decolleté. Masseer dit rustig in gedurende ongeveer 5 minuten. Pak dan een plukje wol (in dit pakje zit genoeg wol voor 6-7 behandelingen). Maak er een “propje” van en masseer de rest van de reinigingsmilk met de wol in rondjes in op het gezicht. Met je andere hand span je je huid een beetje. Je huid wordt wat rood en warm, teken dat doorbloeding goed is. Herpak de wol elke keer opnieuw. Dit kan je ongeveer 10-15 minuten doen voor gezicht, hals en decolleté. Laat het wolvet zitten, mochten er wat haartjes van de wol nog zitten haal die dan weg en breng vervolgens lekker dik een masker aan. Hiermee kan je gaan slapen en de volgende ochtend reinig je je gezicht zoals je anders ook altijd doet. Leuk en origineel om kado te geven, aan jezelf of aan iemand anders.
6,95

 

Wolmat voor mensen die het altijd koud hebben, ook heerlijk om zo op je buik of rug te leggen voor extra warmte. In de kinderwagen voor extra warmte (leg het dan onder het hoeslakentje). Kan ook door midden geknipt worden. Deze wolmat is vele malen te gebruiken en zal op den duur iets gaan vervilten. Ook leuk om als (kraam)kado te geven.
29,95