Therapeutische wikkels

De therapeutische wikkel, de Ghara, is een een wikkel gemaakt van biologische katoenen lappen welke samen met prachtige energetische oliën, biologische kruiden en pure schapenwolletjes om het te behandelen lichaamsdeel wordt gewikkeld waarna je gaat rusten. Een wikkel geeft het cocongevoel en brengt de focus aan daar waar het nodig is. Ze omhult je met liefde, warmte, geborgenheid en rust zodat je je weer fijn voelt in je eigen lichaam. Jouw lichaam, waarin je je kan terugtrekken en in kan schuilen als dat nodig is. Het werkt regulerend op alle facetten van het mens-zijn en heeft als doel het verzachten of verlichten van lichamelijke en emotionele ongemakken en pijnklachten. Ook geschikt ter ondersteuning bij medische zorg en voor thuisgebruik. De wikkels zijn ontworpen en gemaakt door Anne Tjeenk Willink. Alle materialen die gebruikt worden zijn met zorg gekozen en uitgetest. Bij zorgvuldig en juist gebruik kan de wikkel heel lang mee gaan. Bijgevoegd in elke wikkel zit een wasinstructie. De wol of wolmat kan los bijbesteld worden.
Bij de behandelingen in de salon kan de wikkel worden gebruikt tijdens gezichtsbehandelingen maar ook als losstaande behandeling (60 min). Na het aanbrengen van de wikkel wordt je in een flanellen laken en wollen deken gewikkeld om zo je lichaam te begrenzen en te omarmen. Na de inwikkeling wordt er kort een massage gedaan van het hoofd om volledig te ontspannen waarna je ongeveer 30-45 minuten blijft liggen om je lichaam volledig tot rust te laten komen. 
De wikkel kan thuis gebruikt worden voor de handen of voeten, bij kloven met extra klovenzalf op de hak, hielspoor,  tennisarm, golfarm, rsi, frozen shoulder of andere schouderklachten , pijn in de heupen, reumagerelateerde klachten, menstruatiepijn, onrustige darmen, lage rugklachten, burn-out en zelfs bij buikkrampjes bij baby’s. Dit kan allemaal gecombineerd worden met de prachtige eco-bio producten van Bashya die deze klachten kunnen ondersteunen. Er zullen instructiefilmpjes en kruidenschema’s komen en er worden bij voldoende vraag cursussen gegeven. Wil je graag weten welke wikkel je thuis kan gebruiken? Na het stukje over wolvet vind je de verschillende soorten wikkels. Uiteraard kan je ook mailen om te vragen welke wikkel, kruiden, of andere producten het beste aansluiten op jouw klacht. 
Allergie voor wolvet?
Wolvet is een natuurlijk vet dat geproduceerd wordt door het schaap. Bij Bashya Complementair en Palliatief en bij de wikkels wordt dit gebruikt in zijn puurste vorm, namelijk rechtstreeks van het schaap.
Pure wolvet rechtstreeks van het schaap lijkt in samenstelling  sterk op ons eigen huidvet.  Wolvet trekt goed in de huid, heeft een helende, antibacteriële en verzachtende werking op de huid. Het houdt de warmte heel goed vast. De ongewassen schapenwol wordt rechtstreeks op de kruidendoek, oliecompres of huid geplaatst.
Het wolvet / lanoline die je in de winkel koopt is vermengd met water en middels een chemisch proces aan de wol onttrokken, gereinigd, geraffineerd en verwerkt tot crème wat vaak een allergische reactie veroorzaakt. De wol die wij gebruiken komen van schapen die met hart en ziel worden verzorgt, is onbespoten, verfvrij en zo van het schaap. Puurder dan dit is er niet! De wolmatten die gebruikt worden zijn 1x gewassen met wasnoten en verwerkt tot wolmat, daar is de meeste wolvet uit. Bij twijfel even een plukje wol uitproberen rechtstreeks op de huid.  
Basiswikkel met wol en tinctuurlapje zo van het schaap, geschikt voor hand, pols, elleboog, schouder, heup, onderrug, knie, enkel, voet, babybuikjes. Wil je met meerdere gezinsleden gebruik maken van de basiswikkel, dan kan je losse wol bijbestellen.
37,95
verlengband voor buik/rug/heup van 1 meter 4,95
 
INTRODUCTIEPRIJS 29,95
GELDIG TOT 1 SEPTEMBER 2019.
Speciale polswikkel inclusief wolmat, kruidendoek en tincturendoekje.
Prachtig in te zetten bij koorts als koortswikkel, bij opvliegers, bij andere hand- en polsgerealteerde aandoeningen, elleboogproblemen, maar ook gecombineerd met klovenzalf bij kloven aan de hak. De kruidendoek wordt gedrengd in kruidenthee waarna deze om de pols/elleboog kan worden gewikkeld met daaroverheen de buitenwikkel met de wol.
1 voor 39,95
2 voor 74,95
Professionele wikkel voor buik en rug, inclusief wolmat, kruidendoek en oliedoekje.
 93,50 excl btw
Wikkel met kruidendoek, wolmat en gaasjes voor tinctuur voor buik en rug, 3m50 lang.
50 cm breed 89,95
30 cm breed 69,95
Ongewassen, onbespoten en verfvrije wol, zo van het schaap voor de wikkels. 
100 gram 12,95
50 gram 6,95