Therapeutische wikkels

Wat is een therapeutische wikkel en wat doet het? (klik op de link voor het filmpje).
De therapeutische wikkel, ook wel  Ghara genaamd wat huis of schuilplaats betekent, is gemaakt van biologisch katoen welke samen met prachtige energetische oliënbiologische kruiden en pure schapenwol om het te behandelen lichaamsdeel wordt gewikkeld. Een wikkel geeft het cocongevoel en brengt de focus aan daar waar het nodig is. Ze omhult je met liefde, warmte, geborgenheid en rust. Het heeft als doel het verzachten of verlichten van lichamelijke en emotionele ongemakken en pijnklachten

Bij de behandelingen in de salon kan de wikkel worden ingezet worden tijdens gezichtsbehandelingen voor de buik, rug, handen of voeten maar ook als losstaande wikkelbehandeling. Na het aanbrengen van de wikkel wordt je in een flanellen laken en wollen deken gewikkeld om zo je lichaam te begrenzen en te omarmen. Na de inwikkeling wordt er kort een massage gedaan van het hoofd (of een korte gezichtsbehandeling) om volledig te ontspannen waarna je ongeveer 30-40 minuten blijft liggen om je lichaam volledig tot rust te laten komen.

Allergie voor wolvet?
Wolvet is een natuurlijk vet dat geproduceerd wordt door het schaap. Bij de wikkels van Wikkelcare wordt dit gebruikt in zijn puurste vorm, namelijk rechtstreeks van het schaap.
Pure wolvet rechtstreeks van het schaap lijkt in samenstelling  sterk op ons eigen huidvet.  Wolvet trekt goed in de huid, heeft een helende, antibacteriële en verzachtende werking op de huid. Het houdt de warmte heel goed vast. 
Het wolvet / lanoline die je in de winkel koopt is vermengd met water en middels een chemisch proces aan de wol onttrokken, gereinigd, geraffineerd en verwerkt tot crème wat vaak een allergische reactie veroorzaakt. De wol die wij gebruiken komen van schapen die met hart en ziel worden verzorgt, is onbespoten, verfvrij en zo van het schaap. Puurder dan dit is er niet! De wolmatten die gebruikt worden zijn 1x gewassen met wasnoten en verwerkt tot wolmat, daar is de meeste wolvet uit. Bij twijfel even een plukje wol uitproberen rechtstreeks op de huid. De ongewassen schapenwol wordt rechtstreeks op de kruidendoek, oliecompres of huid geplaatst. 

Wil je meer informatie over de wikkels en weten welke wikkels er allemaal zijn? Kijk dan op wikkelcare.nl
Wil je niet gelijk een wikkel aanschaffen maar eerst uitproberen, dan kan je de wikkel ook huren. Vraag naar de voorwaarden.
Wil je als proffesional graag met de wikkels gaan werken? Kijk dan op wikkelcare.nl/cursussen

Basiswikkel gemaakt van biologisch katoen inclusief wolbed en biologisch katoenen gaas voor olie of tinctuur. 
Maat S: 29,95
Prachtig in te zetten met aanvullende producten bij  hand- en polsgerealteerde aandoeningen zoals reuma, RSI, maar ook bij elleboogklachten zoals tennis- of golfarm of kloven aan de hak. Deze maat is ook geschikt voor buikkrampjes bij baby’s, evt. gecombineerd met speciale olie. 
Voor gebruik thuis en in de salon.
Lengte ± 1 meter, breedte ± 13 cm.  
Maat M: 44,95
Mooi bij koude voeten als gevolg van doorbloedingsstoornissen en bij neuropathie. 
Met aanvullende producten bij (reumagerelateerde) gewrichtsklachten aan knieën, heupen, onderrug. 
Ook fijn voor de onderbuik bij bijvoorbeeld stress of menstruatieklachten. Deze maat is ook geschikt voor buikpijn bij kleine kinderen gecombineerd met speciale olie. Voor gebruik thuis en in de salon.
Lengte ± 2.25 meter, breedte ± 19 cm.
Maat L (ontstresswikkel): 79,95
Bij buik- en rugklachten, zoals darmproblemen,  endometriose,  lage rugpijn, menstruatiepijn, onverklaarbare buikpijn. (Klik op de link voor meer informatie.) 
Voor thuisgebruik.
Lengte ± 3.50 meter, breedte ± 40 cm. 
De comfi-wikkel is een voorbeeld van hoe krachtig eenvoud kan zijn. Hij is gemaakt van gecertificeerd biologisch katoen, inclusief wolbed en biologisch katoenen pad voor olie, kruiden of tinctuur.
Comfiwikkel maat S: 59,95
Deze is makkelijk om te doen en is geschikt voor de handen, polsen, bij hielspoor, elleboog, schouder, knie.
Voor gebruik thuis en in de salon.
Lengte wikkel ± 1.50m , breedte ± 19cm 
Comfiwikkel maat M: 74,95
Mooi bij koude voeten als gevolg van doorbloedingsstoornissen en bij neuropathie.
Ook geschikt voor de knie, heup, schouder, onderbuik, hielspoor.
Voor gebruik thuis en in de salon.
Lengte wikkel ± 2.00m , breedte ± 22cm.
Handschoen: 29,95
Gemaakt van biologische pluche stof en volledig bekleed met wol aan de binnenkant. Voor extra warmte kan nog extra ongewassen wol worden toegevoegd. Deze is los bij te bestellen.
Geschikt voor mensen met reumahanden om de gewrichten wat soepeler te houden, fenomeen van Raynaud of voor mensen die altijd koude handen. Voor zowel de linker als de rechter hand geschikt. Ook mogelijk met wolbed.
Voor gebruik thuis.
Wolbed: 7,95
Gekaarde, ongewassen, onbespoten en verfvrije wol, zo van het schaap met wolvet voor in de wikkels. Het wolbed zit standaard in de wikkels bij aanschaf. Extra wolbedjes zijn aan te schaffen zodat meerdere gezinsleden de wikkel kunnen gebruiken of als het wolbedje versleten is. 
Bij het juiste gebruik kan het wolbed lang meegaan. Na gebruik even aan de lucht laten drogen en weer terug in het zakje doen, zo blijft de kwaliteit gewaarborgd. Makkelijk op maat te knippen.
Wolmat: 9,95
Gekaarde en op natuurlijke wijze 1 x gewassen met wasnoten met in het laatste spoelwater wat lavendel. Deze bevat nauwelijks wolvet. Dit heeft dezelfde afmeting als het wolbed in de wikkels.
De wolmat is los te gebruiken bij luieruitslag bij baby’s, in schoenen of bij decubitus. Makkelijk op maat te knippen.
De wolmat kan ook gebruikt worden in combinatie met losse wol die over de wolmat uitgespreid kan worden.
Wolpeeling: 9,95
Wil je ook een prachtige, zachte en zijdezachte huid? Gebruik dan de wolpeeling. de mooiste en vetste wol zo van het schaap. Onbespoten, ongewassen en verfvrij. Puurder dan dit is er niet. Hoe gebruik je de wolpeeling? Breng wat reiningsmilk met 4-5 druppeltjes olie (bv aloë vera olie) aan op je gezicht, hals en decolleté. Masseer dit rustig in gedurende ongeveer 5 minuten. Pak dan een plukje wol (in dit pakje zit genoeg wol voor 6-7 behandelingen). Maak er een “propje” van en masseer de rest van de reinigingsmilk met de wol in rondjes in op het gezicht. Met je andere hand span je je huid een beetje. Je huid wordt wat rood en warm, teken dat doorbloeding goed is. Herpak de wol elke keer opnieuw. Dit kan je ongeveer 10-15 minuten doen voor gezicht, hals en decolleté. Laat het wolvet zitten, mochten er wat haartjes van de wol nog zitten haal die dan weg en breng vervolgens lekker dik een masker aan. Hiermee kan je gaan slapen en de volgende ochtend reinig je je gezicht zoals je anders ook altijd doet. Leuk en origineel om kado te geven, aan jezelf of aan iemand anders.
Wolmat XL: 29,95
Ideaal voor mensen die het altijd koud hebben, ook heerlijk om zo op je buik of rug te leggen voor extra warmte. In de kinderwagen voor extra warmte (leg het dan onder het hoeslakentje). Kan ook door midden geknipt worden. Deze wolmat is vele malen te gebruiken en zal op den duur iets gaan vervilten. Ook leuk om als (kraam)kado te geven.
Suk-ja Tinctuur: 24,95
Harpagoserum: 14,95
De prachtigste eco-bio werkstoffen van planten allemaal ter ondersteuning van de spieren en gewrichten in combinatie met de wikkels. Beide producten bevatten o.a. Duivelsklauw. Dat er met Duivelsklauw buitengewone resultaten te bereiken zijn bij pijnbestrijding is zo’n 250 jaar bekend. Onder de franse fytotherapeuten is Duivelsklauw uitgegroeid tot het middel van eerste keuze bij de behandeling van gewrichtspïjn en reumatische aandoeningen in het algemeen. Te gebruiken op pijnlijke spieren en gewrichten en bij reuma, sclerodermie, jichtklachten, frozen shoulder, hielspoor of tennisarm.
Scroll naar top